Muziek cafe's

(in de regio)


Den Haag


Den Haag


Zoetermeer


Zoetermeer


Monster

Schiedam


Rotterdam


Amsterdam


Blues RadioGrollo radio (24/7)


Radio 6 Blues (24/7)


De Blues Radio (24/7)


Blues radio's - NL & World


Blues radio's - Pinguin Blues


MagazineBlad voor gitaristen


Magazine voor Blues fans


Blues krant


Blues HarpForum voor blues harp spelers


Effecten inkoopInkoop gebruikte effecten


Gitaar kabels

Het is een feit dat het gitaarsignaal zeer storingsgevoelig is. Iedereen kent de mobiele telefoon als een stoorzender die je regelmatig via je gitaarversterker hoort pruttelen. En dan hoef je nog niet eens gebeld te worden. De antenne zelf kan al storen als je je telefoon te dicht bij je gitaar houdt.

Deze hoge storingsgevoeligheid heeft te maken met het zogenaamd hoog-ohmige gitaar-signaal. Daarom is het belangrijk om een goede kabel te kopen die een goede bescherming biedt tegen al deze stoorzenders. De dikte van de kabel is meestal een goede indicatie (maar niet altijd een garantie) voor een betere isolatie en dus bescherming tegen stoorzenders.

Verder is de lengte van de kabel van invloed op je geluid. Langere kabels geven meestal een zachtere en donkere klank. De reden hiervoor is een technisch verhaal met termen als weerstand, inductie en impendantie, wat verder niet heel belangrijk is om te begrijpen. Wat wel belangrijk is om te onthouden is dat de lengte van de kabel je geluid verandert.

Een ander aspect is de degelijkheid en het materiaal van de kabel en met name de pluggen. Voelt de kabel stug en stevig aan? Ligt de kabel lekker in de hand en is deze ook weer niet te stug? Is de kabel (spat)waterdicht (er wordt nogal eens bier en water op een podium geknoeid)? Uit welk materiaal bestaat de kern van de kabel?

De meeste kabels hebben een kern van koper, maar de duurdere kabels gebruiken soms zilver, wat beter geleidt. Hoeveel lagen isolatie zitten er om de kern heen? Als je de plug opendraait, ziet het soldeerwerk er stevig en robuust uit? Stuk voor stuk aspecten die de kwaliteit en de levensduur van een gitaarkabel beinvloeden.

En als je een goede kabel hebt gekocht, wees er dan zuinig op. Duurdere kabels hebben meestal een klittebandje aan de kabel zitten waarmee je de kabel bij elkaar kunt houden na het oprollen. Leg in elk geval geen knoop in je kabels. En trek vooral ook niet aan de kabels, maar houd de plug vast bij het in- en uitpluggen!Neutrik Silents Connector
Vrij nieuw is de Silents Connector van Neutrik. Instrument/gitaarkabel voorzien van een Neutrik Silent plug. De kabel is van het type CGK 175 en behoort tot de toplijn van Cordial. Deze topklasse kabel heeft aan één zijde een silent plug van Neutrik. Deze inovatieve 2 polige plug heeft een geïntegreerde schakelaar die automatisch het geluid dempt als de plug uit het instrument wordt getrokken. Dit om vervelende knallen en kraken te voorkomen. De geïntegreerde switch is gebaseerd op Reed -technologie en garandeert een levensduur (10.000 cycli).


Toepassingen: instrument/gitaar.
Omschrijving: 1 x 6,3 mm jack silent > 1 x 6,3 mm jack.

Verkrijgbaar in de volgende lengtematen:
CSI 3 PP Silent - 3 meter
CSI 6 PP Silent - 6 meter

Specificaties:
Conductor Area: 0,75 mm2
Composition of conductor: 42 x 0.15mm bare copper
Conductor Resistance: 24,4 Ohm/km
Capacity (Cond./Cond.): 76 pF/m
Jacket Diameter: 7.2 / 0.2 mm
Weight: 60 g/mBluesfestivals

(openlucht)


Bluesfestival Zoetermeer


Delft Blues


Holland Bluesfestival


Culemborg Blues


Brielle Blues


Raalte Blues


Texel Blues


Kwadendamme


Ospel


European Blues UnionEuropean Blues Union


Blues FoundationDutch Blues Foundation


Blues Agenda


ReparatiesGitaar reparatie


Versterker reparatie


Versterker reparatie